Spellingoefenen.nl: Spelling oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8 Taaloefenen.nl: Taal oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8 Sommenoefenen.nl: Sommen oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8
Redactiesommen.nl: Cito rekenen met verhaaltjessommen
Terug naar blog

Vroeg of laat komt er een keer een moment waarop je kind met de fiets naar school gaat. Dit zal in eerste instantie natuurlijk onder begeleiding van de ouders zijn, maar naarmate ze ouder worden, gaan ze alleen naar school. Dat houdt dus ook in dat je als ouders op zoek moet naar een goede fiets. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat het vinden van een geschikte fiets best een uitdaging kan zijn, zijn wij er om je hierbij te helpen. Natuurlijk valt en staat alles met je budget, maar over het algemeen kun je met deze tips een redelijk goede keuze maken. Zo moet je bijvoorbeeld nadenken over of je een e-bike, een normale fiets of een elektrische fatbike kopen gaat voor je kind. Vooral de fatbike is de afgelopen maanden enorm populair geworden en dat is natuurlijk niet voor niets. Lees daarom snel onze tips en wie weet doe jij er je voordeel mee.

Leeftijd en lengte

Het eerste waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een fiets voor je kind, is de leeftijd en lengte. Dit heeft namelijk te maken met de framemaat, waardoor de fiets de geschikte maat heeft voor de lengte van je kind. Nu kun je het stuur en ook het zadel wel in hoogte verstellen, maar is het niet handig om het zadel zo laag te moeten zetten, dat de fiets te klein is wanneer je kind een centimeter of 10 groeit. Zo moeten ze wel goed bij de grond kunnen en is het ook belangrijk dat ze makkelijk kunnen opstappen. Zeker iets om rekening mee te houden dus. Daarom is het verstandig naar een fietsenwinkel te gaan, zodat ze je kunnen helpen bij het opmeten en uiteindelijk kiezen van de juiste fiets.

Type fiets

Het volgende waar je naar moet kijken, is het type fiets. Er zijn verschillende soorten fietsen te koop, zoals een gewone fiets, een mountainbike of een BMX-fiets. Bedenk goed wat voor soort fiets het beste past bij de interesses en behoeften van je kind. Stel dat je kind al wat ouder is en bijvoorbeeld ook naar de middelbare school moet kunnen fietsen, dan is de fatbike V20 het model waar je kind gegarandeerd heel blij van wordt. Deze fiets heeft door zijn extra brede banden niet alleen meer grip op de weg, maar is ook stoer om mee gezien te worden. Vooral in de brugklas, is dit toch wel iets wat de meeste pubers van die leeftijd ook belangrijk vinden.

Kwaliteit

Net als het kopen van een eerste mobieltje voor je kind, komt er ook een moment waarop het tijd is voor de eerste fiets. Des te belangrijker is het om te kiezen voor kwaliteit. Wanneer je namelijk kiest voor een fiets van een gerenommeerd merk, is de kans op problemen een stuk kleiner en is de levensduur van de fiets doorgaans ook een stuk langer. De eenmalige aanschaf mag dan wel wat hoger zijn, op lange termijn verdiend zich dit weer terug.



Terug naar blog